Dakkapel prijzen

Het plaatsen van een dakkapel kan je huis echt opfleuren. Zo breng je licht en lucht naar binnen, maar creëer je ook extra ruimte. Dakkapellen worden vaak in zolders geplaatst en hiermee breng je deze tot leven. Natuurlijk zal de toevoeging van een dakkapel ook de waarde van je huis positief beïnvloeden. Hoeveel je hier precies voor kwijt bent is moeilijk te zeggen. Dit hangt vooral af van het materiaal en de afmetingen.

Een kunststof dakkapel

Kunststof als materiaal is duurzaam, heeft weinig onderhoud nodig en isoleert uitstekend. Dit maakt het zeer geschikt om toe te passen in je dakkapel, vooral in combinatie met isolatieglas. Voor het plaatsen van een kunststof dakkapel van 2,5 meter breed betaal je gemiddeld €3600. Wil je liever een groter model? Dan ben je voor 3,5 meter breedte ongeveer €4300 kwijt en voor 4 meter en breder kom je al gauw aan de €5000.

Een houten dakkapel

Hout is het goedkoopste materiaal, maar daar staat tegenover dat je veel onderhoud zal hebben. Ook isoleert hout niet zo goed als kunststof. Met hout creëer je echter een natuurlijke en knusse sfeer en de prijzen hiervoor beginnen rond de €3000. Een breder model van 3,5 meter kost gemiddeld €3750 en voor 4 meter en hoger betaal je een gemiddeld bedrag van €4500.

Wat beïnvloedt de prijs?

Behalve de afmetingen en het materiaal (polyester is een derde optie) zijn er andere factoren die deze prijs beïnvloeden. Het soort ramen dat je laat plaatsen bijvoorbeeld. Als je meerdere draai/kiepramen nodig hebt, betaal je meer dan wanneer je vaste ramen of valramen laat plaatsen. Ook kun je voor een geprefabriceerde dakkapel kiezen. Deze optie is makkelijk en goedkoop, maar je krijgt hier dus wel een standaard dakkapel voor terug. Als je de precieze prijzen wilt weten voor jouw nieuwe dakkapel, kun je het beste beginnen met het opvragen van offertes.