Dakkapellen specialist

Een dakkapel laten plaatsen is precies werk, je maakt immers een gat in de constructie van je huis. Ben je op zoek naar een leverancier voor je nieuwe dakkapel, dan kun je hier zonder problemen verschillende bedrijven voor vinden. Elk bedrijf kan een andere service bieden en deze zullen ook worden gereflecteerd in de prijs. Kies je voor een specialist, dan krijg je hier veel voor terug, maar daar betaal je ook voor. Heeft dit toegevoegde waarde en wat zijn de andere opties?

Wat kan een specialist je bieden?

Specialisten en andere hoogstaande dakkapelleveranciers kunnen zeker toegevoegde waarde hebben. Als je hier een budget voor beschikbaar hebt, zal je met de juiste specialist een complete service ontvangen. Denk hierbij aan een persoonlijke inmeting, een snelle plaatsing en nette waterdichte afwerking, garantie op de constructie en eventuele lekkage en het netjes achterlaten van de locatie. Daarnaast zal je geen prefab dakkapel ontvangen, maar een naar jouw wensen op maat gemaakt exemplaar.

Prijzen

De gemiddelde kosten per dakkapel bedragen tussen de 3100 euro en 6250 inclusief plaatsing en btw.
Het verschil in prijzen komt mede door het gebruikte materiaal. Bovendien heeft de maat en het model van de dakkapel invloed op de prijs. Stel je kiest voor een dakkapel met grote afmetingen? Dan is het  vanzelfsprekend dat je een hogere prijs moet betalen aan de specialist. In de onderstaande tabel kun je de gemiddelde prijzen per dakkapel soort vinden.

Type Prefab Traditioneel
Hout 3100 euro 4200 euro
Kunststof 3900 euro 4900 euro
Polyester 4400 euro

*De genoemde prijzen zijn inclusief plaatsingskosten.

Dakkapellen specialist inschakelen

Wil je alle zaken uit handen geven? Dan raden wij jou aan om een vakkundige dakkapellen specialist in te schakelen. Op deze manier kun je er voor zorgen dat alles op een juiste wijze gebeurt. Tijdens het plaatsingsproces wordt je dakopbouw op een professionele manier ingemeten en geplaatst. Tegen extra betaling zorgt de specialist ook nog eens dat alles goed wordt afgewerkt.  Sommige dakkapellen specialisten hebben ook een eigen showroom. Hier kun je de modellen van dichtbij bewonderen en kijken welke type het meeste aansluit op jouw wensen.

Regionaal of landelijk bedrijf

Heb je besloten om een dakkapel te laten plaatsen? Dan is het verstandig om een vakkundige specialist in te schakelen. Alvorens het plaatsen voer je eerst een gesprek met de specialist om je wensen en behoeften in kaart te brengen. Meestal word je tijdens dit gesprek in de showroom rondgeleid en krijg je de dakkapel te zien die je wilt hebben.Let wel op dat dit meestal de prefab dakkapellen zijn.

 • Regionaal bedrijf (kleine onderneming)
 • Landelijk bedrijf  (Grote onderneming)

Regionaal bedrijfRegionale bedrijven zijn vaak gericht op klanten uit de buurt. Dit betekent dat ze kortere reisafstand moeten overbruggen om bij haar klanten te komen. Hierdoor berekenen ze lagere reiskosten hanteren. Bovendien hebben deze type ondernemingen lagere bedrijfskosten, omdat ze minder personeel in dienst hebben. Vaak kun je met een kleine onderneming makkelijk communiceren, omdat er geen sprake is van verschillende tussen lagen binnen het bedrijf. Daarnaast trekken kleine bedrijven veel meer tijd uit om hun klanten van vakkundig advies te voorzien.

Landelijk bedrijf
Meestal zijn grote bedrijven op landelijk niveau actief. Dit betekent dat ze in heel Nederland klanten voorzien van dakkapel. Grote dakkapel bedrijven hebben vaak een eigen showroom, waarin de klanten alle dakkapellen van dichtbij kunnen bewonderen. Een andere punt waar je rekening mee moet houden is dat grote bedrijven door massaproductie goedkoper kunnen leveren. Meestal is dit van toepassing op prefab dakkapellen. Indien je voor een traditionele dakkapel hebt gekozen kun je er ook voordeel uit halen, omdat grote bedrijven materialen in grote hoeveelheden in kopen. Hierdoor kunnen ze scherpere tarieven hanteren dan een klein dakkapel bedrijf.

Vergelijk de beste dakkapellen specialist

Vergelijk de dakkapel specialist op de onderstaande punten:

 1. Extra opties: Kun je extra wensen laten uitvoeren.
 2. Garantie: Kijk naar de garantietermijn.
 3. Tijdsduur: Binnen welke termijn wordt de dakkapel geplaatst.
 4. Prijs: Vraag offertes aan en vergelijk deze.

Keurmerk en erkenning

Kies voor een dakkapellen specialist die in bezit is van een keurmerk of die aangesloten is bij een brancheorganisatie. Zo heb je meer zekerheid dat alle werkzaamheden op een vakkundige wijze worden uitgevoerd. Meest bekende keurmerk in de bouwsector is het keurmerk van BouwGarant. Als een dakkapellen specialist in bezit is van dit keurmerk, kun je al vanuit gaan dat hij aan scherpe kwaliteitseisen moeten voldoen. Daarnaast moet de geregistreerde organisatie in bezit zijn van een vakdiploma. De twee voornaamste brancheorganisaties binnen de gevelelementenindustrie zijn VKG en VMRG. Mochten de leden van deze twee brancheorganisaties voldoen aan alle gestelde kwaliteitseisen dan kunnen zij aanvraag indienen voor een VKG of VMRG keurmerk.

 • Brancheorganisatie VKG (Vereniging Kunststof Gevelindustrie)
  Bedrijven die gespecialiseerd zijn in kunststof dakkapellen zijn meestal lid van de Vereniging Kunststof Gevelindustrie (VKG). Volgens de VKG richtlijnen moeten deze bedrijven een duidelijke verkoop- en leveringsvoorwaarden aanbieden. Deze richtlijnen hebben betrekking op productie en afwerking.
 • Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG)
  Valt je keuze op een aluminium of metalen dakkapel? Dan zie je meestal dat de specialist lid is bij de VMRG. In dit geval kun je er vanuit gaan dat alle verdiensten voldoen aan hoge de kwaliteitseisen.

Welke andere opties heb je?

Aan de andere kant van het spectrum is er de optie om de dakkapel zelf te installeren. Hiermee bespaar je 25 procent of meer op arbeids- en servicekosten en door een ervaren doe-het-zelver is dit goed te doen. Je zal echter geen of een zeer beknopte garantie ontvangen en niet gebruik kunnen maken van de kennis en vakmanschap van een specialist. De gulden tussenweg is om zelf een prefab dakkapel te bestellen en deze te laten plaatsen door een plaatselijke monteur of door een bedrijf te kiezen die een kleiner servicepakket bieden. Hiervoor betaal je minder dan voor een specialist, maar lever je dus ook in op wat je hiervoor terugkrijgt. De keuze die je maakt hangt volledig af van jouw budget en verwachtingen. Kies je voor een specialist, dan weet je zeker dat alles, vanaf het moment dat je contact neemt tot na de plaatsing, volledig voor je wordt geregeld.

>Maatwerk dakkapel
>Subsidie dakkapel
>Procedure gemeente