Duurzame dakkapellen

Als je van plan bent een dakkapel te laten plaatsen, dan wil je misschien graag dat deze duurzaam is en dus het milieu niet belast. De criteria voor duurzaamheid zijn dat het materiaal recyclebaar moet zijn, laag in onderhoud, het moet lang meegaan, een milieuvriendelijke productie hebben en het moet goed isoleren. Wat betreft dakkapellen is kunststof een materiaal die aan al deze criteria voldoet.

┬áMeest gelezen pagina’s

 1. Bouwvergunning
 2. Gratis offerte aanvragen
 3. Richtlijnen vergunningsvrij dakkapel
 4. Besparen
 5. Dakkapel specialist

Ga je binnenkort een dakkapel laten plaatsen? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan bij de beste specialisten uit je regio. Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes aan.

 • Kunststof
  Kunststof is steeds meer in trek en wordt veel gebruik voor dakkapellen, omdat het uitstekend isoleert en niet erg prijzig is. In combinatie met hoogrendementsglas laat het nauwelijks nog warmte door. Daarnaast is kunststof gemaakt van gerecycled materiaal en kan het tot 10 keer opnieuw worden gerecycled. Je hoeft kunststof nauwelijks te onderhouden waardoor je geld en het milieu bespaart omdat je geen dure behandelingsmiddelen hoeft te gebruiken. Daarnaast gaat kunststof zeker 50 jaar lang mee en kun je het ook gebruiken voor je dakbedekking. Zoek je een duurzame dakkapel, dan is kunststof een erg goede kandidaat.
 • Andere opties
  Er zijn ook andere opties. Je kunt bijvoorbeeld voor een natuurlijk materiaal kiezen, zoals hout. Dit materiaal zal dus het milieu niet belasten als het vrij komt. Hout heeft echter wel meer onderhoud nodig, en regelmatig ook. Om rot en schimmel tegen te gaan moet je het zeker elke 5 jaar schilderen.
 • Keurmerken
  Wil je weten dat je hout in huis haalt dat verantwoord is geproduceerd? Dan kun je op de keurmerken letten. Zo is er het FSC-keurmerk dat garant staat voor het beheer van de bossen waar het hout vandaag komt. Hier zijn sociale, economische en ecologische voorwaarden voor opgezet, waar een houtproducent ook regelmatig op wordt gecontroleerd. Ook is er het PEFC-keurmerk dat staat voor duurzaam bosbeheer en houdt dezelfde aspecten nauw in de gaten.
 • Geld besparen
  Milieuvriendelijke dakkapel hoeft niet altijd een duurdere alternatief te zijn. Je kunt ook voor een gerecycled kunststof dakkapel kiezen. Deze soort dakkapel heeft op lange termijn veel minder onderhoudsbeurten nodig dan een houten dakkapel. Bovendien kun je kunststof dakkapel heel goed isoleren en dit zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat. Hierdoor bespaar je ook nog eens geld op je energiekosten.