Goedkope dakkapel

De kosten voor het laten plaatsen van een nieuwe dakkapel beginnen ongeveer bij €3000. Dit is dus geen goedkope onderneming en vaak zijn de bedragen hoger. Bepaalde beslissingen die je maakt, onder andere wat betreft het materiaal, de afmetingen en de bouwwijze hebben invloed op deze prijs. De goedkoopste opties vind je hier.

Het goedkoopste materiaal

Het spreekt voor zich dat een grotere dakkapel duurder is dan een exemplaar van een kleiner formaat. Dat is omdat er meer materiaal nodig is om hem te maken. De meest gangbare materialen voor dakkapellen zijn hout, kunststof en aluminium. Hout is de goedkoopste optie en geeft je kapel een knus en natuurlijk uiterlijk. Waar je wel rekening mee moet houden is het onderhoud. Hout moet elke 5 jaar worden overgeschilderd en de rest van de tijd goed beschermd worden tegen de weersomstandigheden.

De goedkoopste bouwmethode

Als je erg handig bent en ervaring hebt met verbouwen, dan kun je de dakkapel zelf ontwerpen en plaatsen. Het is mogelijk om kant en klare bouwpakketten te kopen die je vervolgens zelf in elkaar zet. Zie je dit echter niet zitten, dan is prefab de beste optie. Deze dakkapellen worden in een bouwplaats geproduceerd en hoeven vervolgens alleen nog maar geïnstalleerd te worden. Hierdoor kan de prijs laag blijven en is de overlast ook minimaal.

Andere opties

Wat je ook kunt overwegen is een kunststof dakkapel te plaatsen. Hier betaal je in eerste instantie iets meer voor, maar kunststof isoleert uitstekend en hoeft niet onderhouden te worden. Je zal deze extra kosten ten opzichte van hout dus kunnen terugverdienen op de onderhoudsproducten en je energierekening. Ook kun je voor een vergunningsvrije dakkapel kiezen. Deze moet zich aan de zijkanten of aan de achterkant van het huis bevinden en moet nog aan meerdere voorwaarden voldoen. Een vergunning kost gemiddeld echter €400, dus heb je de mogelijkheid, dan is het zeker de moeite waard je hierin te verdiepen.