Tips dakkapel plaatsen

Een dakkapel heeft veel toegevoegde waarde voor je huis. Zo zal het een kamer tot leven brengen door licht en extra ruimte te verschaffen, maar ook het uiterlijk van je huis verbeteren en de waarde doen stijgen. Hier vind je een paar handige tips die je kunt gebruiken als jij van plan bent een dakkapel te plaatsen.

1.Het materiaal
Wat betreft het materiaal heb je verschillende keuzes, zoals hout, kunststof en polyester. Past het in je budget, ga dan altijd voor kunststof. Dit materiaal gaat lang mee, is in allerlei uitvoeringen te krijgen waaronder houtlook of met roeden, is duurzaam, onderhoudsarm en isoleert uitstekend. Voor de beste isolatie kies je kunststof met hoogrendementsglas. Een kleine investering maar aanzienlijk minder warmteverlies.

2.Het dak
Wat betreft het dak kun je het beste een plat dak nemen. Niet alleen is de dakbedekking goedkoper, het is één van de criteria waarmee je geen vergunning nodig hebt voor je dakkapel.

3.De vergunning
Andere voorwaarden hebben te maken met de afmetingen van de dakkapel en de plaatsing. Aan de achterkant van het huis heb je ook geen vergunning nodig, maar aan de voorkant wel. Zijn ze zijmuren van de dakkapel doorzichtig, dan heb je ook een vergunning nodig. Een dakkapel met een plat dak, dichte zijden en aan de achterkant van het huis is (op enkele regels wat betreft de afmetingen rondom de dakkapel) vaak vergunningsvrij. Dat betekent dat je sneller over kunt gaan tot het plaatsen en dat je minder geld kwijt zal zijn.

4.De buren
Als laatste is het altijd verstandig om de buren en omringende erfeigenaren in te lichten van je project, je tijdschema en ze uit te leggen wat jij zal doen om de geluidsoverlast zo laag mogelijk te houden. Volgens het Burgerlijk Wetboek is dit ook wettelijk verplicht en dit vind je onder burenrecht. Doe je dit niet, dan kun je dus problemen krijgen als één van je buren overstuur raakt van de werkzaamheden.

Dakkapel offertes vergelijken

Wil je weten welke leverancier de beste tarieven hanteert? Vraag nu gratis dakkapel offertes aan.