Inrichten dakkapel

Door het laten plaatsen van een dakkapel in je zolder, maak je een eens donkere ruimte weer leefbaar. Je brengt meer licht en ruimte in een kamer, en je huisprijs zal ervan omhooggaan. Een mooie dakkapel kan de kamer echt tot leven brengen en een link vormen tussen binnen en buiten. Is de dakkapel eenmaal aangelegd, wat kun je dan met deze ruimte doen?

1.Een nieuwe inrichting

De inrichting die je kiest hangt natuurlijk helemaal af van de functie van de ruimte waarin de dakkapel zich bevindt. Het is altijd verstandig om inspiratie op te doen en te kijken op het internet wat andere mensen met hun dakkapel hebben gedaan. Alleen het zoeken op afbeeldingen kun je al een aantal ideeën geven. Bevindt de dakkapel zich in de badkamer, dan kun je overwegen het bad eronder te zetten. In slaapkamers kun je er een zit plek maken, een bureau plaatsen voor extra licht of een bed. Een extra kamer met een dakkapel kan ook erg goed fungeren als kantoor of speelruimte voor de kinderen.

2.Hulp bij het inrichten

Kom je er zelf echt niet uit, dan kun je altijd een interieurspecialist inhuren. Deze persoon kan jouw ideeën verwezenlijken en advies geven over kleurencombinaties, plaatsing van meubelen en materialen. Als je hier geen budget voor hebt zijn er ook een aantal computerprogramma’s die je kunnen helpen met het visualiseren van de ruimte. Vaak zijn deze gratis, zoals Roomplanner, Sketchup of Amikasa. Deze programma’s laten je de kamer zelf inrichten in 3D waarna je precies kunt zien wat wel staat en wat niet. En omdat dit allemaal op schaal gebeurd, zal je ook makkelijker kunnen inschatten wat wel en niet past. Wat je ook besluit, door een dakkapel te plaatsen zal de kamer volledig opleven waardoor het inrichten een makkelijke taak wordt.

>Wil je dakkapel specialisten uit je regio vergelijken? Vraag nu gratis en vrijblijvende dakkapel offertes aan.