Maatwerk dakkapel

Een dakkapel kun je aanschaffen op verschillende manieren. Je kunt een bouwpakket bestellen en de dakkapel zelf plaatsen. Je hebt ook de mogelijkheid om een standaard prefab dakkapel te kopen en deze te laten plaatsen. Als laatste kun je een dakkapel op maat laten samenstellen. Deze opties hebben verschillende prijzen en de dakkapel die op maat gemaakt is, kost je het meest. Aan de andere kant heb je dan wel de meeste vrijheid, omdat deze precies zo wordt ontworpen zoals jij het in gedachten hebt.

Kosten dakkapel op maat

Een dakkapel op maat is duurder. De prijzen beginnen rond de €3800 tot €4100 voor een kleine kapel van 2,5 meter breedte. Voor standaard dakkapellen betaal je rond de €800 – €1000 minder. Omdat dakkapellen op maat vaak speciale afmetingen en ontwerpen hebben, gaat de prijs snel omhoog. Zoals wanneer je een schuin dak laat plaatsen met dakpannen bijvoorbeeld. De keuzes die de prijs het meeste beïnvloeden zijn de materialen, het model en de afmetingen.

Waarom een dakkapel op maat?

Voor deze prijs krijg je dus wel een unieke dakkapel. Je hebt de mogelijkheid rondingen te verwerken, de kapel op de hoek van de woning te plaatsen of om aparte materialen te gebruiken. Eigenlijk zijn er wat het ontwerp betreft nauwelijks restricties en kan een goede dakkapelspecialist jouw ideeën vertalen en verwezenlijken.

Vergunningen

Controleer wel van tevoren of je voor jouw dakkapel geen vergunning nodig hebt. Dit zou de aannemer ook moeten weten, maar als de kapel zich aan de voorkant van het huis of aan een openbare weg of groengebied bevindt zal je dit moeten aanvragen. Deze vergunning kost rond de €400. Daarnaast is er de gemeentelijke Welstandscommissie die zal controleren of jouw ontwerp past in het uiterlijk van de wijk. Aangezien dakkapellen op maat niet standaard zijn, is er een grote kans dat je hier mee te maken krijgt. Soms kan een uniek ontwerp dus worden afgewezen. Als je dit duidelijk bespreekt met je aannemer, kunnen jullie samen tot een oplossing komen die binnen de wettelijke en gemeentelijke regels past.

Wil je geld besparen? Vraag nu gratis dakkapel offertes aan!

Wil je meer informatie verkrijgen? Kijk ook op de volgende pagina’s.

>Dakkapel prijzen
>Dakkapel bouwvergunning
>Dakkapel specialist