Onderhoudscontract dakkapellen

Natuurlijk is een dakkapel een mooie toevoeging aan je woning. Daarnaast maak je extra ruimte vrij en breng je licht in een anders misschien donkere zolder. Door dit te doen maak je deze ruimte leefbaar en heb je er een extra kamer bij. Dit zal dus ook de waarde van je huis doen stijgen. Het liefst maak je dus zo lang mogelijk gebruik van je dakkapel, voordat hij vervangen moet worden. Door een onderhoudscontract af te sluiten, kun je de levensduur van je kapel aanzienlijk verlengen.

Wat gebeurt er tijdens jaarlijks onderhoud?

Een onderhoudscontract sluit je meestal af met de leverancier die de dakkapel plaatst. Zo houd je ook de garantieregeling in stand. Het onderhoud wordt vaak jaarlijks gedaan en houdt in het schoonmaken van de dakkapel, het smeren van de scharnieren, controleren van de waterdichtheid, het onderhouden van het materiaal, het invetten van het rubber en het nakijken van de sloten. Ook kunnen de ramen opnieuw worden afgesteld en in het geval je een houten dakkapel hebt zal het schilderwerk worden gecontroleerd en indien nodig opnieuw worden uitgevoerd.

De kosten en de voordelen

Voor deze werkzaamheden betaal je gemiddeld €150 per jaar. Voor houten dakkapellen, voor dakkapellen met een schuin dak of bijzonder grote exemplaren, zal je meer kunnen betalen. Natuurlijk is het makkelijk om dit te doen omdat je er dan zelf geen omkijken meer naar hebt. Daarnaast kunnen specialisten beter zien welke onderdelen aandacht nodig hebben. De levensduur van je dakkapel kan hierdoor verdubbelen, dus het is zeker het overwegen waard.

Zelf onderhoud doen

Als je de tijd en de discipline hebt kun je de dakkapel ook zelf onderhouden. Schoonhouden en smeren is erg belangrijk om begroeiing en slijtage tegen te gaan. Ook het schilderen van het hout is erg belangrijk, zodat het niet kan beschadigen van rotting, waterschade en weersinvloeden. Als je dit van plan bent is het wel verstandig om te controleren of dit geen invloed heeft op de garantieregeling en zorg dat je goed bent ingelezen zodat je geen onderdelen vergeet.