Prefab dakkapel

Een prefab dakkapel is een steeds vaker gekozen optie. Dat is omdat deze dakkapellen snel geplaatst kunnen worden en relatief goedkoop zijn. Voorheen waren de meningen over prefab verdeeld, omdat het niet mogelijk is om volledig je eigen ontwerp te samenstellen. Echter, tegenwoordig heb je ook bij prefab exemplaren een groot aantal opties waardoor je toch een eigen stempel op de dakkapel kunt drukken.

Wat is prefab?

Omdat je een prefab dakkapel bestelt uit een catalogus en alle onderdelen van tevoren worden geproduceerd in de fabriek van de leverancier, zijn de prijzen goedkoper. Er zijn minder arbeidsuren nodig, omdat alle machines en materialen daar al aanwezig zijn. In de fabriek worden alle onderdelen als een bouwpakket klaargemaakt, waterdicht gemaakt en geïsoleerd. Deze hoeven vervolgens dus alleen nog worden geplaatst en dit kan in vele gevallen binnen 1 dag gebeuren.

De kosten

Een houten prefab dakkapel kun je al krijgen vanaf €3000. Deze heeft dan een breedte van 2,5 meter. Hoe groter de kapel, hoe duurder uiteraard. Ook het materiaal heeft invloed. Kunststof is duurder en polyester kost nog meer. Daarnaast zijn er meestal nog een groot aantal extra opties die je kunt laten toevoegen, zoals een ventilator in de kozijnen, of het laten plaatsen van roeden in de ramen, die de prijs kunnen doen stijgen.

De voordelen van prefab

Door prefab te gebruiken kun je van vele voordelen genieten. Natuurlijk is er het gemak van het uitkiezen en het plaatsen. Je zal hierdoor minimale overlast veroorzaken bij jezelf thuis, maar ook voor de buren. Indien je een vergunning nodig hebt, omdat je dakkapel aan de voorkant van je huis komt of grenst aan een openbare weg of groengebied, zal je meer kans hebben dat deze wordt goedgekeurd door de Welstandscommissie. Deze commissie controleert of de dakkapel wel past in het uiterlijk van de wijk en de straat. Omdat de prefab dakkapel vrij standaard is en geen aparte of ingewikkelde ontwerpkenmerken heeft, zal dit bijna nooit tot problemen leiden.