Subsidie dakkapel

Het laten plaatsen van een dakkapel is geen goedkope onderneming. De goedkoopste modellen beginnen rond de €3000 en vaak ben je meer kwijt. Het zou handig zijn als hier een subsidie voor beschikbaar was. Helaas is er voor het toevoegen van een dakkapel aan je huis zelf geen subsidie beschikbaar, maar er zijn enkele manieren waarop je misschien toch wat geld terug kunt vragen.

Gemeentelijke subsidies
Wil je in aanmerking komen voor een subsidie, dan moet je kunnen aantonen dat je je huis energiebesparender maakt. Laat je je dakkapel goed isoleren en uitrusten met hoogrendementsglas, dan kan het zijn dat de gemeente hier een bedrag voor beschikbaar heeft. Dit kun je achterhalen door navraag te doen, omdat deze bouwsubsidie verschilt per gemeente.

Subsidie energiebesparing eigen woning
Op landelijk niveau is er de subsidie energiebesparing eigen woning. Hier kom je alleen voor in aanmerking als je twee of meer energiebesparende maatregelen treft. Toch is dit geen gek idee, want als je bezig bent met je dakkapel kun je het dak ook laten isoleren. Laat je daarnaast het glas in je dakkapel en in de rest van je woning vervangen door hoogrendementsglas, dan heb je al twee maatregelen uitgevoerd. Deze subsidie kan oplopen tot 20 procent van de kosten die je hebt, dus dit kan een interessant bedrag opleveren.

Het rendement
Laat je je dakkapel goed isoleren en plaats je ook isolatieglas, dan zijn er ook andere besparingen, vooral als je ook je dak meeneemt. Door je huis energievriendelijker te maken zal je jaarlijks flink kunnen besparen op de stookkosten. Via het dak gaat ongeveer 25 procent van alle warmte verloren en door je kapel en het dak te isoleren kun je een groot gedeelte van deze warmte binnenhouden. Deze warmte hoef je dus niet met je verwarmingssysteem bij te vullen, waardoor je de thermostaat lager kunt zetten. Daarnaast verlaag je je CO2-uitstoot en draag je zo een steentje bij tot een beter milieu.

Wil je weten wie de goedkoopste dakkapel aanbieders is uit je regio? Vraag nu gratis offertes aan.