Traditionele dakkapel

Bij de planning van een dakkapel kun je verschillende opties kiezen. Zo is het mogelijk om zelf de dakkapel te ontwerpen en plaatsen middels een bouwpakket. Een andere optie is om een prefab dakkapel te laten plaatsen. Dit is snel en gemakkelijk en zorgt voor de minste overlast. Een andere keuze die je hebt is het plaatsen van een traditionele dakkapel. Dit type wordt gekenmerkt door de manier waarop het wordt gebouwd. Hier kun je lezen wat dit precies inhoudt.

De kosten

De kosten voor een traditionele dakkapel zijn meer dan voor andere types. Dat is omdat het precies op maat gemaakt wordt naar jouw wensen. Je kunt rekenen op een meerprijs van rond de 25 procent. Dat betekent dat de prijzen beginnen rond de €4500 – €5000, maar dit is volledig afhankelijk van jouw specifieke situatie. De beste manier om de exacte prijs van een traditionele dakkapel voor jou te achterhalen is door het opvragen van offertes.

Wat is een traditionele dakkapel?

In tegenstelling tot een prefab of standaard dakkapel, wordt het traditionele type ter plekke op maat gemaakt. Dat betekent dat de werkzaamheden soms een week kunnen duren. Aan de andere kant heb je zo wel een dakkapel die precies past en die wordt gemaakt naar het uiterlijk van je huis. Soms wordt met ‘traditioneel’ ook de vormgeving van een dakkapel aangeduid.Dit is niet hetzelfde, dus let hierop voordat je overgaat tot de aankoop.

De voordelen

Ook al is een traditionele dakkapel duurder en duren de werkzaamheden aanzienlijk langer, je hebt zo wel een dakkapel die precies aansluit bij de bouwstijl van je huis en die gemaakt is met vakmanschap. Jij kunt bepalen hoe je wilt dat de dakkapel eruit komt te zien en de kwaliteit is uitzonderlijk. Met een traditionele dakkapel heb je dus echt iets speciaals in huis.

Wil je geld besparen? Vraag nu gratis offertes aan!

Bekijk ook:

Dakkapel Prijzen

Kosten Besparen