Zelf plaatsen

Een dakkapel kan veel toevoegen aan je huis en behalve dat het meer licht en ruimte geeft zal je huisprijs er ook van stijgen. Een zolder die eerder niet bewoonbaar was kan nu een sfeervolle extra kamer worden. Of een kleine badkamer wordt ruimer en beter te ventileren. Er zijn vele voorbeelden van dakkapellen die een woning verrijken. Het kopen en plaatsen van een dakkapel is prijzig, voor een kleine versie betaal je makkelijk €3000. Je kunt aanzienlijk besparen door dit zelf te doen, maar is dit mogelijk?

Wat bespaar je?
Als je een zeer ervaren doe-het-zelver bent, kun je dit zeker ondernemen. Het is echter een moeilijke klus waarbij je een gat in de constructie van je huis moet maken. Je wordt aardig geholpen als je een zelfbouw dakkapel aanschaft die al volledig in overleg met jou op maat is gemaakt. Deze hoef je vervolgens alleen nog in elkaar te zetten en te plaatsen. Maar denk hier niet te licht over, door te besparen op de arbeidskosten, lever je wel kennis en vakmanschap in. Daarnaast zal het zelf bouwen de garantieregeling ook flink benadelen.

Het plaatsen van een dakkapel gaat stapsgewijs. Bij het maken van het gat in het dak, is het belangrijk dat je de breedte af hebt gestemd op de afmetingen van je dakpannen. Zo kunnen ze goed aansluiten. Vervolgens plaats je de draagconstructie, inclusief de kozijnen en je kunt dit vinden in het bouwpakket. Daarna timmer je de buitenkant af zodat je dakkapel enigszins waterdicht wordt en plaats je de dakbedekking. Je brengt isolatiemateriaal aan op de binnenmuren van de kapel, waarover de afwerking komt, zoals gipsplaten of schroten. Hierna kun je het geheel nog verrijken met bijvoorbeeld een vensterbank of een zit plek en de dakkapel is klaar.

Wil je weten graag weten wat de kosten zijn? Vraag nu gratis offertes aan.